Ik volgde een cursus tarot

 

Dat tarot diepe geheimen kent ontdek ik, als ik een cursus tarot volg. Aanvankelijk had ik me opgegeven puur voor de gezelligheid, omdat een vriendin van me ook deelneemt, en vanwege gezonde nieuwgierigheid. Dat het me zou ‘pakken,’ had ik helemaal niet verwacht.

Mijn beeld van de tarot was eigenlijk dat iedereen kan kaartleggen en dus zag ik er niet zoveel heil in. Onterecht. Iedereen kan inderdaad kaartleggen maar dat wil niet zeggen dat het daarom niet zo veel voorstelt. Om de symboliek te begrijpen, moet je echt van goede huize komen. In elke kaart gaat zoveel diepte schuil dat dat alleen al het ontdekken waard is. De kleuren, de tekeningen, echt alles spreekt haar eigen taal.

Daarnaast vertelt de tarot ons eigenlijk een verhaal. Een universeel verhaal van de held die op reis gaat en beproevingen moet ondergaan. Dit is een reis die we allemaal maken. De reis wordt gesymboliseerd door de tweeëntwintig kaarten van de grote Arcana en begint bij de kaart van de Dwaas. Dwaas beginnen we ons avontuur en vallen we uit de eenheid, in de dualiteit; de val uit het paradijs. Welke rol je speelt en waar je bent is voor iedereen uniek, maar uiteindelijk maken we allemaal een reis en is de bestemming om thuis te komen.

Tijdens de cursus kijken we ook naar onze zielskaart. Bij mij hoort de kaart van de hoge priesteres. Zij die weet. Deze priesteres zit tussen twee pilaren. De pilaren symboliseren de dualiteit van deze wereld maar de priesteres zit in het midden en daar in de eenheid is het echte weten. Voor mij is daarom de les niet in zwart en wit te denken maar juist de grijstinten op te zoeken. Dat echte weten herken ik. De ratio is er dan even niet maar een oersterk weten wel, zonder dat ik dit kan uitleggen. Daarnaast is het mogelijk om je levensopdracht uit te rekenen. Niet iedereen heeft een levensopdracht. Dit hangt van de uitkomst van de rekensom af. Ik blijk het mezelf niet makkelijk te hebben gemaakt. De wederopstanding is mijn thema. Aanvankelijk ziet deze kaart er behoorlijk heftig uit: mensen die opstaan uit hun doodskist: een man, een vrouw en een kindje. Toch als ik beter kijk verdwijnt mijn schrik en zie ik de vreugde die de personen uitstralen. Dit thema herken ik in mijn leven. Op een bepaald moment begon ik spirituele ervaringen te krijgen. Deze ervaringen zetten mijn leven totaal op zijn kop en altijd even makkelijk vind en vond ik het niet, maar ik ervaar nu contact met mijn ziel en dat voelt als diepe vreugde. Voor mij zijn deze uitkomsten weer een bevestiging dat mijn pad toch in grote lijnen is voorbestemd.

 

Liefs, Floor

 

Ik geef zelf geen cursus, wel heb ik misschien wel een mooi tarotdeck voor je liggen, neem maar eens een kijkje hier.

Wil je toch zelf meer weten over tarot en er eens wat in verdiepen, tussen de boeken ligt dan misschien wel iets voor je.

 

cursus tarot

Tarot kaarten