Reinigen of smudgen

Wat is Smudgen?

Smudgen is een reinigings- ritueel om spiritueel en energetisch reinigen van personen, ruimtes of voorwerpen te bewerkstelligen, meestal met behulp van witte salie.

Het gebruik van smudgen komt bij de Native Indians vandaan, het werd gebruikt bij hun rituelen en ceremonien.
Het bekendste kruid wat ze bij hun ceremonie gebruikten is witte salie, maar ook andere planten werden gebruikt.
Ze gebruikten salie zelfs altijd in combinatie met andere heilige planten omdat ze geloofden dat salie vooral energie wegstuurt.

Waarmee kun je zelf reinigen of smudgen?

Je kan natuurlijk zelf Witte Salie gebruiken let dan wel op dat je niet alleen energie wegstuurd je wilt natuurlijk ook fijne energie in huis terug krijgen, Palo Santo is daarnaast de meest simpele en veiligste optie: heilig hout. Heilig hout is een houtsoort met een vrij hoog harsgehalte wat bij branden ervan een heerlijk zoete geur afgeeft. Je kunt het neerleggen op een stenen wierookhouder en het gaat vanzelf weer uit. Palo Santo reinigt maar zorgt er tegelijkertijd voor dat de energie aards, prettig en warm wordt. Perfect als je wel je huis wilt reinigen maar niet de deur wilt open zetten naar nieuwe vervelende energieën. Een echte aanrader dus!

Er is ook wierook met witte salie, hier zit een beetje salie in verwerkt. voor 1,50 heb je al een pakje.

Liever geen rook?

Dan kun je reinigen op een andere manier, bijvoorbeeld met een aromaspray die ook een reinigende werking heeft.

Lekker makkelijk, je spuit gewoon een beetje per ruimte of over jezelf en kunt het fesje de volgende keer weer gebruiken. Ook als afwisseling handig.

Er zijn sprays die witte salie bevatten, palo santo of beide.

Ik heb zelf de spray van AGUA SACRAL geprobeerd, dit is een spray met dezelfde werking als Florida Water, maar energetisch sterker en krachtiger.

Het is heel byzonder om te gebruiken, ik ging er even voor zitten en ging in gedachten een intentie neerzetten, daarna sprayde ik een paar pufjes om me heen en over mezelf en bleef nog even zitten.

Ik voelde de dagen erna de druk niet meer die ik daarvoor wel voelde, mijn hoofd was gewoon lichter en helderder. Ook kreeg ik minder negativiteit naar me toe.

Ik blijf dit zeker gebruiken in tijden van spanningen en gevoelens van negativiteit naast mijn favoriet Palo Santo.

Hier nog wat informatie over Aqua Sacral:

AGUA SACRAL heeft dezelfde werking als Florida Water voor wie hier bekend mee is, maar Agua Sacral is veel energetisch sterker en krachtiger.

Niet alle (geheime) toepassingen van Agua Sacral zijn bekend. Wel bekend zijn:

– Energetisch reinigen van ruimtes
– Bescherming tegen negatieve krachten
– Activeren van hoge frequenties
– Openen van poorten
– Bij initiaties, o.a. Munay Ki
– Contact maken met je hoger zelf
– Creëren van heilige ruimtes
– Activeren van magische krachten
– Contact maken met spirits
De kleur van de Agua Sacral kan sterk verschillen per flesje.
LET OP: niet om in te nemen. Buiten bereik van kinderen houden, voorzichtig met de huid en ogen. Ontvlambaar, irriterend. Voorzichtig bij open vuur.

Liefs, Floor